Sluishuis Amsterdam, Nederland 

In de buurt van het stadscentrum wordt een nieuw Amsterdams oriëntatiepunt gebouwd. Het Sluishuis is ontworpen door de Bjarke Ingels Group. Het speelt met de omringende haven en combineert uitmuntend design en duurzaamheid. 

Plaats gebouw
Amsterdam, Nederland
Grootte project
46.500m²
Architect
Bjarke Ingels Group
Opdrachtgever
Besix / VORM
Installateur
Vianen Kozijnen
Gebruikte producten
Wigluv® black, Fentrim® 20 50/85, Twinet®, Corvum®, Dockskin® 200

Beweging verwacht: een dynamische gebouwschil

De open en luchtige structuur is voortdurend in beweging dankzij de constructiemethode. Samen met SIGA zijn de producten aangepast aan de dynamische vereisten van het gebouw en is er een flexibele oplossing gevonden voor de verbindingen van de externe gevelelementen. De training van de werknemers is uitgevoerd op de plek van het gebouw.

Op die manier konden ze goed worden getraind, werd een veilige verwerking zeker gesteld en werden tegelijkertijd vertragingen in het proces voorkomen.

Vianen Gevelelementen en de combinatie VORM/Besix namen al vroeg in het project contact op met SIGA. Voor de luchtdichte energie-afdichting werden standaardoplossingen zoals Corvum en Fentrim 20 gebruiken. Vianen Gevelelementen vertrouwt al sinds lange tijd op de hoge productkwaliteit en de eenvoudige en snelle verwerking van SIGA-producten.

Een duurzaam prestigeproject voor Amsterdam

De bekroonde Bjarke Ingels Group (BIG) ontwierp het Sluishuis samen met BARCODE Architects uit Rotterdam. Bij de hotspot IJburg worden 442 energie-neutrale flats gebouwd volgens de hoogste eisen van duurzaamheid. Op nauwelijks 20 minuten van het centrum van Amsterdam hebben de bewoners rechtstreeks toegang tot het water. Het gebouw wordt aan de rivier gebouwd. Met de openbare aanlegsteigers, pieren en terrassen nodigt het niet alleen de bewoners van het Sluishuis uit voor wat vertier en ontspanning.

Welkom op de SIGA-website . om inhoud voor uw geografische zone te bekijken.