Sluishuis i Amsterdam, Nederland 

Et nytt landemerke bygges nær sentrum av Amsterdam. Sluishuis er designet av Bjarke Ingels Group i samspill med havnen rundt. Det kombinerer enestående design og bærekraft. 

Bygningens plassering
Amsterdam, Nederland
Prosjektstørrelse
46.500m²
Arkitekt
Bjarke Ingels Group
Byggherre
Besix / VORM
Installatør
Vianen Kozijnen
Brukte produkter
Wigluv® black, Fentrim® 20 50/85, Twinet®, Corvum®, Dockskin® 200

Alltid i bevegelse: et nytt, dynamisk bygningsskall

Byggemåten gjør at den åpne og luftige strukturen er i konstant bevegelse. I samarbeid med SIGA ble produktene tilpasset bygningens dynamiske behov. Det ble funnet en fleksibel løsning for koblingene til eksterne fasadeelementer. Ansatte fikk opplæring direkte på anleggsplassen.

Dermed fikk de ansatte nødvendig kunnskap for sikker påføring, og forsinkelser ble unngått.

SIGA ble kontaktet av Vianen Gevelelementen og VORM/Besix i en tidlig fase av prosjektet. Den lufttette energitetningen ble utført ved hjelp av standardløsninger som Corvum og Fentrim 20. Vianen Gevelelementen har i langt tid stolt på den høye produktkvaliteten og raske og enkle påføringen av SIGAs produkter.

En bærekraftig prestisjeprosjekt for Amsterdam

Den prisbelønte Bjarke Ingels Group (BIG) designet Sluishuis sammen med BARCODE Architects fra Rotterdam. 442 energinøytrale leiligheter bygges i henhold til de høyeste bærekraftstandarder i trendområdet IJburg. Knapt 20 minutter fra sentrum av Amsterdam, rett ved et rekreasjonsområde. Bygningen reises langs elven. Den vil ha brygger, pirer og terrasser som er tilgjengelige for offentligheten, og inviterer dermed ikke bare beboerne i Sluishuis til å henge ut og slappe av.

Velkommen til SIGA nettsted Norge. for å se innhold for din lokasjon.