Personvernerklæring

Det er viktig for oss å beskytte personopplysningene dine. Du kan forvente av oss at vi håndterer opplysningene dine på en forsiktig og omhyggelig måte og sørger for høy datasikkerhet.

Vi samler inn og bruker personopplysningene dine bare innenfor rammene til de gjeldende personvernbestemmelsene.

Denne personvernerklæringen gjelder for personopplysninger som vi har mottatt fra naturlige personer via ulike kilder (kunder, leverandører, forretningspartnere, nettsider, sosiale medier).

1 Kontakter

1.1    Navn og adresse til den ansvarlige
Den ansvarlige for bearbeidingen av dataene dine er:

SIGA Services AG 
Rütmattstrasse 7
CH-6017 Ruswil 
E-post: webmaster@siga.swiss
Telefon: +41 (0) 41 499 69 69
Internett: http://www.siga.swiss

1.2    Navn og adresse til representanten i EU
Ansvarlig representant i EU:

SIGA Cover GmbH Deutschland
Willy-Brandt-Platz 2
12529 Schönefeld
Tyskland
E-post: webmaster@siga.swiss

2 Omfang og formål med innsamlingen, behandlingen og bruken av personopplysninger

Personopplysninger er «informasjon relatert til en identifisert eller identifiserbar naturlig person». Identifikatorer på internett, som f.eks. IP-adresser, kan gjelde som personopplysninger så fremt de ikke blir målrettet anonymisert.

Vi behandler personopplysningene dine for følgende formål:

  • Forespørsler via kontaktskjemaer
  • Kundeservice
  • Lage en avtale
  • Åpne kundekonto
  • Bestillinger (f.eks. i nettbutikken)
  • Søknader (via skjema på nett eller e-post)
  • Markedsføringsformål
  • Optimere internettsiden (tilpassing av nettstedet til dine behov)
  • Beskyttelse mot og registrering av hacker-angrep
  • Opprette bruksstatistikk
  • Behovsavklaring (f.eks. via spørreundersøkelser og vurderinger)

2.1 Besøke nettstedet

Når du besøker nettstedet vårt, lagrer serveren vår følgende data midlertidig i en protokollfil, de såkalte serverloggfilene:

  • IP-adresse til den forespørrende datamaskinen
  • Dato og klokkeslett for tilgangen/oppkallingen
  • Navn og URL-adresse for dataene som kalles opp
  • Operativsystemet til datamaskinen din og nettleseren du bruker
  • Landet som tilgangen til nettstedet vårt utføres fra
  • Navnet til internettleverandøren
  • Tidssonedifferanse i forhold til Greenwich Mean Time (GMT)
  • Innholdet i forespørselen (konkret side)
  • Tilgangsstatus/HTTP-statuskode
  • Overført datamengde
  • Sist besøkt nettsted
  • Nettleserinnstillinger
  • Språk og versjon til nettleserprogramvaren
  • Aktiverte nettleser-pluginer

Vi har en berettiget interesse i midlertidig å lagre personopplysningene dine og loggfilene. Denne berettigede interessen eksisterer for å kunne:

  • Korrekt levere innhold på nettstedet vårt
  • Optimere innholdet på nettstedet vårt samt reklamen for dette
  • Stille informasjon som er nødvendig ved straffeforfølgelse, til rådighet til straffeforfølgelsesmyndigheter ved et eventuelt cyberangrep
  • Forbedre tilbudet vårt og tilstedeværelsen vår på internett
  • Samle inn statistiske data
  • Avvikle bestillinger i nettbutikken vår

2.2 Nyhetsbrev

Hvis du vil abonnere på nyhetsbrevet vårt, trenger vi e-postadressen din.

For behandlingen av dataene dine etter at du har meldt deg på nyhetsbrevet vårt har vi en berettiget interesse i å gi informasjon om og reklamere for produktene våre til eksisterende forretningskunder (B2B).

For påmeldingen til nyhetsbrevet bruker vi den såkalte «Double-opt-in»-metoden. Det vil si at etter at du har angitt e-postadressen din, sender vi deg en bekreftelses-e-post til den angitte e-postadressen der vi ber deg om å bekrefte at du ønsker å motta nyhetsbrevet. Bekreftelsen utføres ved å klikke på en aktiveringskobling i bekreftelses-e-posten.

Nyhetsbrevet sendes ved hjelp av «MailChimp», en plattform for sending av nyhetsbrev som tilhører den amerikanske tilbyderen Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA. E-postadressene til nyhetsbrevmottakerne våre samt ytterligere persondata som beskrives i forbindelse med disse anvisningene, blir lagret på serverne til MailChimp i USA. MailChimp bruker denne informasjonen til å sende og vurdere nyhetsbrevet på oppdrag for oss. I tillegg kan MailChimp, i henhold til deres egen informasjon, bruke disse dataene til å optimere eller forbedre egne tjenester, f.eks. til teknisk optimering av utsending og visning av nyhetsbrevet eller til forretningsformål for å fastslå hvilke land mottakerne kommer fra. MailChimp bruker ikke dataene til nyhetsbrevmottakerne våre til selv å kontakte dem eller gi dataene deres videre til tredjeparter. Vi setter vår lit til påliteligheten og IT- samt datasikkerheten til MailChimp. MailChimp er sertifisert under personvernavtalen «Privacy Shield» mellom USA og EU og forplikter seg dermed til å overholde EUs personvernforordning. (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG).

I tillegg har vi inngått en «databehandlingsavtale» med MailChimp. Det innebærer en avtale der MailChimp har forpliktet seg til å beskytte dataene til brukerne våre, behandle dem i samsvar med personvernbestemmelsene i oppdraget vårt og spesielt ikke gi dem videre til tredjeparter. (https://mailchimp.com/legal/forms/data-processing-agreement/).

Personvernbestemmelsene til MailChimp finner du her (https://mailchimp.com/legal/privacy/).

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Du finner en kobling du kan bruke til å melde deg av nyhetsbrevet, på slutten av hvert nyhetsbrev. Du klikker da på den tilhørende knappen i det tilsendte nyhetsbrevet. Du kan også be om å bli meldt av nyhetsbrevet ved å sende en e-post om dette til følgende e-postadresse newsletter@siga.swiss.

2.3 Kontakt

På nettstedet vårt har du mulighet til å ta kontakt med oss via et kontaktskjema og/eller per e-post. Hvilke data som blir samlet inn når du benytter et kontaktskjema, fremgår av det relevante kontaktskjemaet.

Disse dataene blir bare lagret for og benyttet til å svare på forespørselen din eller for kontaktopprettelsen og den tilhørende tekniske administrasjonen.

Vår og deres berettigede interesse består i å svare på forespørselen din. Dersom kontaktopprettelsen tjener til å oppfylle en kontrakt der du er en av kontraktspartene eller som forespørsel i forbindelse med før-kontraktsmessige tiltak, er dette et ytterligere rettsgrunnlag for behandling av personopplysningene dine.

Du kan når som helst motsette deg denne databehandlingen. Send ønsket ditt om å motsette deg behandlingen til følgende e-postadresse webmaster@siga.swiss

2.4 Bruk til reklameformål

Vi bruker også personopplysningene dine til følgende formål basert på vår berettigede interesse: 

  • Til kontinuerlig å forbedre handleopplevelsen din og gjøre den kundevennlig og individuelt tilpasset
  • Til å kunne kommunisere med deg vedrørende bestillingen din
  • Fra tid til annen å kommunisere med eksisterende bedriftskunder (B2B) om bestemte produkter eller markedsføringskampanjer der vi trenger e-postadressen din
  • Og til å anbefale deg produkter eller tjenester som du kan være interessert i

 

Som berørt person har du når som helst rett til å motsette deg direktereklamen vår eller melde deg av denne: webmaster@siga.swiss

2.5 Kommentarfunksjon

Du har muligheten til å skrive kommentarer. Vi trenger da navnet ditt eller et pseudonym. Vi ber om disse frivillige opplysningene for å kunne muliggjøre en transparent og mer individuell kommunikasjon mellom forfatterne og kommentatorene.

I tillegg kan vi registrere hhv.be om IP- eller e-postadressen din. Vi gjør dette for vår egen sikkerhet i tilfelle noen skriver lovstridig innhold i kommentarene. Videre tjener en lagring av denne informasjonen til å unngå søppelpost.

Personopplysningene som du har gitt oss, blir ikke ført sammen med andre data.

2.6 Marketforskning

Vi bruker ikke data som har blitt samlet inn ved markeds- og meningsforskning, til reklameformål. Detaljert informasjon (spesielt vedrørende vurderingen av opplysningene dine) finner du i den enkelte undersøkelsen hhv. der du har angitt opplysningene dine. Svarene dine på undersøkelser blir ikke gitt videre til tredjeparter eller offentliggjort.

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysningene dine er at det foreligger et samtykke og/eller en berettiget interesse.

2.7 Nettbutikker

2.7.1 Generelt

Hvis du vil benytte tjenestene til nettbutikkene våre under webshop.siga.swiss, må du gi oss de opplysningene som er nødvendige for å kunne bearbeide bestillingen. Obligatoriske opplysninger som er nødvendige for avviklingen i henhold til kontrakten, er spesielt merket. Ytterligere opplysninger er frivillige.

Under ordreavviklingen mottar tjenesteyterne som vi benytter, de nødvendige opplysningene for ordreavviklingen og oppdragsbehandlingen. Disse dataene omfatter blant annet også e-postadressen din og telefonnummeret ditt for eksempel for å kunne avtale en individuell leveringsdato. Du finner mer informasjon om personvernet hos disse tilbyderne på nettstedene deres.

2.7.2 Opprette en kundekonto

Når du åpner en kundekonto, får du en passordbeskyttet direkte tilgang til listedataene dine som er lagret hos oss (f.eks. navn og adresse). På kundekontoen kan du blant annet se dine avsluttede, åpne og nylig sendte ordrer.

For ordreavviklingen trenger vi dine korrekte navn-, adresse- og betalingsopplysninger. Vi trenger e-postadressen din for at vi skal kunne informere deg om at vi har mottatt ordren og bekrefte forsendelsen av den, samt til generell kommunikasjon. Vi bruker e-postadressen din også til å identifisere deg (brukernavn) når du logger deg på kundekontoen din.

Kundekontoene er ikke offentlige og kan ikke bli indeksert av søkemaskiner. Når du avslutter kundekontoen din, blir de tilhørende opplysningene, forbeholdt lovpålagt oppbevaringsplikt, slettet. Det er ditt ansvar å lagre personopplysningene dine før kontraktslutt når du har sagt opp kontoen. Vi er berettiget til permanent å slette samtlige opplysninger som vi har lagret under kontraktens løpetid.

2.7.3 Bruke kundekontoen

Du kan bruke kundekontoen din til å logge sikkert inn i nettbutikken vår.

Så fremt du ikke logger deg ut av kundekontoen din, blir du automatisk værende innlogget i et bestemt tidsrom på enheten du benyttet. Denne funksjonen gjør det mulig å få tilgang til nettbutikken raskere.

Hvis du oppretter en kundekonto eller bearbeider opplysninger du allerede har angitt, blir opplysningene du angir, lagret i kontoinnstillingene dine, og de kan benyttes til flere ordrer uten at du må angi opplysningene på nytt. Opplysningene du angir, kan når som helst tilbakekalles av deg.

Personopplysningene dine brukes til å behandle bestillingen din når du har opprettet en kundekonto i nettbutikken vår og til å gjøre ytterligere bestillinger enklere. Ordreprosessen blir kryptert med TLS-teknikk for å hindre at uberettigede tredjeparter får tilgang til personopplysningene dine.

I forbindelsen med registreringen og senere pålogginger samt bruk av nettjenestene våre, lagrer vi IP-adressen og tidspunktet for den enkelte brukerhandlingen. Lagringen skjer på grunnlag av våre berettigede interesser og for å beskytte mot misbruk samt annen uautorisert bruk. Disse dataene blir prinsipielt ikke gitt videre til tredjeparter, bortsett fra når det er nødvendig for å forfølge kravene våre eller når det finnes en lovpålagt plikt. Vi behandler bruksdata (f.eks. besøkte nettsider i nettilbudet vårt, interesse for produktene våre) og innholdsdata (f.eks. angivelser i kontaktskjema eller brukerprofil) til reklameformål i en brukerprofil, for eksempel for å kunne vise produktinformasjon basert på tjenestene du har benyttet hittil.

2.8 Søknader på nett

Når du søker på en stilling hos oss, behandler vi opplysningene dine for å kunne behandle søknaden din. Under søknadsprosessen blir opplysningene om deg som person, post- og kontaktadressene dine samt dokumentene som var vedlagt søknaden, som motivasjonsbrev, CV og vitnemål, lagret i søkerdatabasen. I tillegg kan søkere gi oss ytterligere informasjon frivillig. Disse dataene blir kun lagret, vurdert, behandlet eller videresendt internt i forbindelse med søknaden din. Dataene kan bearbeides til statistiske formål (f.eks. rapportering). Det er ikke mulig å spore informasjonen tilbake til enkeltpersoner. Når du sender inn søknaden din til oss, godtar du at vi behandler dataene dine til formålet med søknadsprosessen.

Videre blir søknadsopplysningene dine behandlet av en vertsleverandør på oppdrag fra oss, basert på kontrakter i samsvar med art. 28 i Personvernforordningen.

Rettsgrunnlaget for behandling av personopplysningene dine er den felles interessen for behandling av søknaden din. Dersom behandlingen av søknadsopplysningene tjener til å oppfylle en kontrakt der du er en av kontraktspartene eller å utføre før-kontraktsmessige tiltak, er dette et ytterligere rettsgrunnlag.

Hvis vi inngår en arbeidsavtale med deg, blir de overførte dataene lagret med formål om å gjennomføre arbeidsforholdet i samsvar med lovforskriftene. Dersom søknadsprosessen ender uten ansettelse, blir personopplysningene dine lagret i ytterligere seks måneder for dokumentasjonsformål og deretter slettet, så frem du ikke har gitt oss tillatelse til å lagre opplysningene dine for ytterligere søknadsprosesser.

Til tross for det ovennevnte, har du når som helst mulighet til å be om at dine elektroniske opplysninger blir slettet. Ønske om sletting kan du rette til kontaktpersonen angitt i stillingsutlysningen eller til hr@siga.swiss.

3 Sletting

Vi bearbeider og lagrer personopplysningene dine bare i den perioden som er nødvendig for å oppfylle formålet med lagringen, eller i henhold til lover eller forskrifter som vi er underlagt. Hvis formålet med slik lagring og den nødvendige oppbevaringsperioden ikke lenger gjelder, blir personopplysningene rutinemessig sperret eller slettet i samsvar med gjeldende lov. Med mindre dataene dine ikke blir slettet fordi de er nødvendige for andre og legitime formål, blir behandlingen begrenset.

I tillegg sletter vi personopplysningene dine hvis du ber oss om å gjøre det på webmaster@siga.swiss og vi ikke har noen oppbevaringsplikt eller annen bearbeidingsforpliktelse angående disse dataene.

4 Videresending til tredjeparter

Vi gir bare personopplysningene dine videre utenfor SIGA-gruppen når du har uttrykkelig samtykket til dette, når vi er forpliktet til dette av loven, når det finnes en berettiget interesse eller dette er nødvendig for å gjøre rettighetene våre gjeldende, spesielt for fremføring av krav fra kontraktsforholdet. I tillegg gir vi opplysningene dine videre til tredjeparter så fremt dette er nødvendig i forbindelse med bruk av nettsidene eller for å kunne levere tjenestene du ønsker å benytte. Tredjeparters bruk av opplysningene som blir videreformidlet, er strengt begrenset til de angitte formålene.

Vi kunngjør enkelte av personopplysningene dine til mottakere i følgende kategorier i EU/EØS/Sveits, men sørger samtidig for å sikre personopplysningene dine:

  • Selskaper i SIGA Gruppen
  • Operatører av IT-, finans- og reisetjenester
  • Vertsleverandører
  • Transport- og logistikkselskaper
  • Offentlige tjenestemenn

Opplysningene dine blir lagret i vårt system for kunderelasjonshåndtering (CRM-system). Vi bruker CRM-systemet FileMaker / MS Dynamics basert på våre berettigede interesser (effektiv og rask behandling av brukerforespørsler, kundeservice, markedsføring). Vi har derfor inngått en avtale med Microsoft med såkalte standardavtaleklausuler der Microsoft forplikter seg til kun å behandle brukerdataene i henhold til våre instrukser og i samsvar med personvernnivået til EU. Microsoft er videre sertifisert under Privacy Shield-avtalen og tilbyr dermed en ekstra garanti om at de overholder den europeiske personvernforordningen (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000KzNaAAK).

Ulike tredjepartstilbydere blir i tillegg uttrykkelig nevnt i denne personvernerklæringen (f.eks. i nr. 8 «Nettanalyseverktøy”). Basert på våre berettigede interesser (dvs. interesse i analyse, optimering og økonomisk drift av nettilbudet vårt) bruker vi innholds- eller tjenestetilbud fra tredjepartstilbydere for å integrere deres innhold og tjenester, som f.eks. skrifttyper. Den etterfølgende presentasjonen gir en oversikt over ytterligere tjenesteytere som personopplysninger vi har samlet inn via nettstedet, blir gitt videre til eller som har tilgang til disse eller kan ha tilgang til disse:

  • Eksterne skrifttyper fra «fonts.com». Skrifttypene integreres ved å kalle opp serveren til «fonts.com», en tjeneste fra tredjepartstilbyderen Monotype Imaging Holdings Inc. Personvernerklæring: https://www.monotype.com/legal/privacy-policy.
  • Oppdaging av plassering blir gjort tilgjengelig via geo-IP-en til tjenesten «MaxMind» fra tredjepartstilbyderen MaxMind Inc. Personvernerklæring: https://www.maxmind.com/de/privacy_policy.
  • Ekstern kode for JavaScript-rammeverket «jQuery», gjort tilgjengelig av tredjepartstilbyderen jQuery Foundation, https://jquery.org.
  • Verktøy for spørreundersøkelse på nett til tjenesten «Google Surveys» til tredjepartstilbyderen Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA. Personvernerklæring: https://www.google.com/policies/privacy/.
  • Sosiale medier-administreringsverktøyet «Hootsuite» fra tredjepartstilbyderen Hootsuite Inc. Personvernerklæring: https://hootsuite.com/de/legal/privacy.
  • Behandling av bestillingsforespørsler for SIGA Guesthouse via Protel, som tilhører tredjepartstilbyderen protel hotelsoftware GmbH, Europaplatz 8, 44269 Dortmund, Tyskland. Personvernerklæring: http://www.protel.net/de/impressum/

Så fremt vi bruker underselskaper til å gjøre tjenestene våre tilgjengelig, griper vi til egnede rettslige forholdsregler samt iverksetter relevante tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysningene dine blir beskyttet i henhold til de gjeldende lovforskriftene.

5 Overføring til utlandet

Siga er berettiget til å overføre personopplysningene dine til selskaper i utlandet, spesielt selskaper i SIGA-gruppen, så fremt dette er nødvendig for databehandlingen som er beskrevet i denne personvernerklæringen. Lovforskriftene for videreformidling av personopplysninger til tredjeparter blir selvfølgelig overholdt. Disse er forpliktet i samme omfang som vi, til å sikre personvernet. Hvis personvernnivået i et land ikke svarer til det sveitsiske nivået eller EUs personvernforordning, sørger vi ved hjelp av kontrakter eller andre tiltak for at vernet om personopplysningene dine samsvarer med det til Sveits eller EU.

6  Cookies

Basert på berettiget interesse bruker vi såkalte informasjonskapsler (cookies) på nettstedet vårt. Dette er små tekstfiler som nettleseren lagrer på sluttenheten din. Når du går til et nettsted, kan en informasjonskapsel bli lagret i operativsystemet ditt. Denne informasjonskapselen inneholder en karakteristisk tegnrekke som gjør det mulig entydig å identifisere nettleseren din neste gang du besøker nettstedet.

Ved hjelp av en informasjonskapsel kan informasjonen og tilbudet på nettsiden vår optimeres for deg. Informasjonskapsler gjør det mulig for oss å kjenne igjen besøkere. Formålet med denne gjenkjenningen er å gjøre det lettere for deg å bruke nettstedet vårt.

Vi bruker midlertidige informasjonskapsler. Disse blir automatisk slettet når nettleseren lukkes. Dette inkluderer spesielt øktinformasjonskapsler. De lagrer en såkalt økt-ID som gjør det mulig å tilordne ulike forespørsler fra nettleseren din til den samme økten. Dermed blir datamaskinen din kjent igjen når du besøker nettstedet neste gang. Vi bruker denne typen informasjonskapsler for å sikre driften og funksjonaliteten til nettstedet vårt.

I tillegg bruker vi øktovergripende informasjonskapsler. Disse blir værende på harddisken din ut over økten. Takket være disse informasjonskapslene kan vi gjøre tilbudet vårt mer brukervennlig.

Preferanse-informasjonskapsler gjør det mulig for et nettsted å huske informasjon som påvirker måten et nettsted oppfører seg på eller ser ut, som f.eks. ditt foretrukne språk eller regionen du befinner deg i.

Du kan se hvilke informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen din, og slette dem samt konfigurere håndteringen av informasjonskapsler generelt via innstillingene til nettleseren din. Du finner ytterligere informasjon om dette hos produsenten eller i hjelpefunksjonen til nettleseren din. Dersom du deaktiverer bruken av informasjonskapsler, kan det hende at du ikke kan bruke alle funksjonene på portalen vår.

Via følgende koblinger finner du informasjon om denne muligheten hos de mest populære nettleserne:

7 Piksler, lokal lagring og lignende teknologier

Vi bruker også ytterligere teknologier som for eksempel sporingspiksler og lokal lagring. Vi bruker disse teknologiene for å kontrollere hvilke funksjoner som er mest populære, slik at vi kan skape en mer personlig brukeropplevelse og vise brukerrelatert reklame.

Sporingspiksler (som også kalles Clear GIFs, Webbeacons eller Pixel Tags) er små kodeenheter som er installert i eller på et nettsted, en mobilapp eller en reklame. Disse sporingspikslene kan be om bestemte opplysninger via nettleseren og enheten din, som for eksempel operativsystem, nettlesertype, enhetstype og -versjon, koblende nettsted, besøkte nettsteder, IP-adresse og annen lignende informasjon.

Den lokale lagringen er en vanlig teknologi i bransjen som gjør det mulig for et nettsted eller en mobilapp å lagre data på datamaskinen, mobiltelefonen eller på en annen enhet og kalle disse opp derfra.

8  Webanalyse og sporingsverktøy

Nettstedet vårt bruker funksjonene til følgende webanalyse- og sporingstjenester:

  • Google Universal Analytics
  • Google AdWords
  • Google Tag Manager

Du finner mer detaljert informasjon om de enkelte tjenestene i de etterfølgende beskrivelsene.

8.1 Google (Universal) Analytics

Basert på våre berettigede interesser bruker vi Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. («Google») (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Google bruker informasjonskapsler.

Basert på våre berettigede interesser bruker vi Google Analytics, en webanalysetjeneste fra Google Inc. («Google») (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA). Google bruker informasjonskapsler.

Informasjonen som samles inn av informasjonskapselen når du bruker dette nettstedet (inkludert IP-adressen din), blir overført til en Google-server i USA og lagret der. Google er sertifisert under Privacy Shield-avtalen og tilbyr dermed en ekstra garanti om at de overholder den europeiske personvernforordningen (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Google bruker denne informasjonen på oppdrag fra oss til å analysere hvordan du bruker nettstedet vårt, til å sammenstille rapporter om nettstedsaktiviteten og til å levere ytterligere tjenester som er knyttet til nettstedsbruk og internettbruk, til oss. IP-adressen som ble overført i forbindelse med Google Analytics fra nettleseren din, blir ikke ført sammen med andre data fra Google.

Vi bruker bare Google Analytics med aktivert IP-anonymisering. Det betyr at IP-adressen til brukere i medlemslandene til EU eller i andre EØS-land, blir forkortet av Google. Bare i unntakstilfeller blir hele IP-adressen overført til en Google-server i USA og forkortet der.

Du kan forhindre at informasjon som ble samlet inn av informasjonskapselen samt som er basert på din bruk av nettstedet (inkl. IP-adressen din), blir registrert og overført til Google samt at Google behandler disse opplysningene, ved å laste ned og installere den tilgjengelige nettleser-pluginen via denne koblingen: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no. Det blir lagret en Opt-Out-informasjonskapsel på enheten din, som forhindrer fremtidig registrering av opplysningene dine når du besøker dette nettstedet. Vi gjør likevel oppmerksom på at samtlige av funksjonene til dette nettstedet eventuelt ikke kan benyttes i fullt omfang. For fullstendig å hindre at Universal Analytics registrerer data på ulike enheter må du bruke Opt-Out på alle systemene. Mer informasjon om Universal Analytics finner du her: https://support.google.com/analytics/answer/2838718?hl=no&ref_topic=6010376.

Du finner mer informasjon om bruksvilkår og personvern på www.google.com/analytics/terms/no.html eller på https://policies.google.com/?hl=no&gl=no/.

8.2 Google AdWords

Basert på den berettigede interessen vår bruker vi nettreklameprogrammet «Google AdWords» fra Google-Marketing-Services.

En informasjonskapsel blir da lagret av Google AdWords på datamaskinen din («Conversion Cookie»), så fremt du har havnet på nettstedet vårt via en Google-reklame. Denne informasjonskapselen mister gyldigheten etter 30 dager, inneholder ingen personopplysninger og tjener derfor ikke til personlig identifisering. Når du besøker bestemte internettsider på nettstedet vårt og informasjonskapselen fortsatt er gyldig, kan Google og vi se at du har klikket på reklamen og ble videresendt til dette nettstedet. Hver Google AdWord-kunde blir tildelt en annen informasjonskapsel. Det er derfor ikke mulig å spore informasjonskapsler ut over nettstedene til AdWords-kunder. Informasjonen som samles inn ved hjelp av Conversion-informasjonskapsler, brukes til å opprette Conversion-statistikk for AdWords-kunder som har valgt å bruke Conversion Tracking. Vi mottar ikke informasjon som du kan bli identifisert gjennom.

Informasjonen som samles inn av informasjonskapselen, om hvordan du bruker nettstedene våre, blir som regel overført til en Google-server i USA og lagret der. Google er sertifisert under Privacy Shield-avtalen og tilbyr dermed en ekstra garanti om at de overholder den europeiske personvernforordningen

(https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Du har muligheten til å motsette deg interessebasert reklame fra Google. Du må da åpne koblingen https://www.google.de/settings/ads i hver nettleser du bruker og foreta de ønskede innstillingene der.

Du finner ytterligere informasjon om temaet bruksbetingelser og personvern for Google AdWords ved å følge denne koblingen https://www.google.no/policies/technologies/ads/.

8.3 Google Tag Manager

Videre bruker vi Google Tag Manager for å integrere og administrere Googles analyse- og markedsføringstjeneste på nettstedet vårt. Google Tag Manager, en tjeneste levert av Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA («Google»), er en løsning der merkede nettstedskoder kan administreres via et grensesnitt. Selve verktøyet Tag Manager som implementerer kodene, er et domene uten informasjonskapsler som ikke registrerer noen personopplysninger. Verktøyet sørger likevel for at andre koder aktiveres, og disse kan på sin side samle inn data. Google Tag Manager selv gjør ikke forsøk på å få tilgang til disse dataene. Når det har blitt utført en deaktivering på domene- eller informasjonskapselnivå, gjelder denne for alle sporingskoder som ble implementert med Google Tag Manager. Du finner mer informasjon i retningslinjene for bruk for denne tjenesten.

Du finner mer informasjon om Google’s bruk av data til markedsføringsformål på oversiktssiden: https://www.google.com/policies/technologies/ads, personvernerklæringen til Google er tilgjengelig på https://www.google.com/policies/privacy.

Hvis du vil motsette deg bruken av den interessebaserte reklamen fra Google-Marketing-Services, kan du bruke innstillings- og opt-out-mulighetene som Google har gjort tilgjengelig: http://www.google.com/ads/preferences.

9 Sosiale Plug-ins

Vi bruker pluginer på nettstedet vårt. Pluginer er små programmer eller programpakker som gjør det mulig å tilpasse og utvide programvarer etter eget behov. Mange programmer som grafikkprogrammer, mediespillere eller nettlesere støtter funksjoner som den normale brukeren trenger, i sin grunnleggende versjon.

På nettstedet vårt har vi integrert koblinger til sosiale medier-profilene våre hos følgende sosiale nettverk:

  • Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA
  • Google Inc., 1600 Amphitheatre, Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  • Instagram Inc., 1601 Willow Road, Menlo Park, California 94025, USA
  • Twitter Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA
  • YouTube, a service operated by Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA
  • LinkedIn Inc., 2029 Stierlin Ct, Mountain View, CA 94043, USA
  • Xing SE, Dammtorstrasse 30, 20354 Hamburg, Germany

Hvis du kaller opp en kobling til en av sosiale medier-profilene våre, blir det opprettet en direkte forbindelse mellom nettleseren din og serveren til det berørte sosiale nettverket. Dermed mottar nettverket informasjon om at du har besøkt nettstedet vårt med IP-adressen din og at du har kalt opp koblingen. Når du kaller opp en kobling til et nettverk mens du er logget inn på kontoen din i det berørte nettverket, kan innholdet på siden vår knyttes til profilen din i nettverket. Det betyr at nettverket kan tilordne besøket ditt på nettstedet vårt direkte til brukerkontoen din, og vi mottar dermed personopplysningene dine, som navn, e-postadresse, sted, venneliste og profilbilde. Ved hjelp av disse dataene kan vi tilby visse funksjoner på sidene. Hvis du vil forhindre at dette skjer, bør du logge deg ut før du trykker på de relevante koblingene. En tilordning finner i alle fall sted hvid du logger deg inn på det relevante nettverket etter at du har trykket på koblingen.

Hvis du er logget på et sosialt nettverk via brukerkontoen din når du besøker nettstedet vårt, kan den relevante tilbyderen tilordne besøket på nettstedet til din brukerkonto. Hvis du samhandler med en plugin, blir den tilhørende informasjonen også overført direkte til en server til den relevante tilbyderen i USA og lagret der. Informasjonen blir i tillegg offentliggjort i det relevante sosiale nettverket via brukerkontoen din og vist til kontaktene dine der.

Også selv om du ikke er logget inn hos tilbyderne av pluginene når du besøker nettstedet vårt, kan dataene som er samlet av pluginene, tilordnes til brukerkontoen din. Ved hjelp av en plugin blir det lagret en informasjonskapsel med en ID hver gang du besøker nettstedet. Da nettleseren din sender med denne informasjonskapselen uten å spørre hver gang det blir koblet til en server til den relevante tilbyderen, kan de sosiale nettverkene i prinsippet opprette en profil over hvilke nettsted brukeren som ID-en tilhører, har besøkt. Eventuelt ville det også være mulig å tilordne denne ID-en igjen til en person på et senere tidspunkt, for eksempel ved en senere innlogging hos tilbyderen.

I tillegg kan du velge funksjonen «Blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter» i nettleserinnstillingene dine. Da sender nettleseren ikke noen informasjonskapsler til serveren til det sosiale nettverket. Med denne innstillingen fungerer heller ikke andre nettstedsovergripende funksjoner fra andre tilbydere lenger, bortsett fra pluginene.

Du finner mer informasjon om formålet med og omfanget til datainnsamlingen samt den videre behandlingen og bruken av personopplysningene dine i personvernforskriftene til de enkelte tilbyderne:

Der finner du også ytterligere informasjon om rettighetene dine og innstillingsmulighetene for å beskytte privatsfæren din samt retten til å nekte at det blir opprett brukerprofiler.

10 Dine rettigheter

Når det rettslige grunnlaget for behandlingen er vår berettigede interesse i å behandle personopplysningene dine, kan du når som helst motsette deg en slik databehandling og vi nøye undersøke et slik ønske.

På samme måte kan du når som helst trekke tilbake samtykket ditt til at vi behandler personopplysningene dine.

I tillegg har du rett til innsyn, rettelse, sletting, begrensing og dataportabilitet når det gjelder personopplysningene dine. Hvis du mener at behandlingen av personopplysningene dine bryter personvernforordningen eller at dine personvernrettslige krav har blitt skadet på en eller annen måte, kan du i tillegg klage til tilsynsmyndigheten. I Sveits er dette Eidgenössische Beauftragte für Datenschutz und Öffentlichkeit (EDÖB).

Ta kontakt med oss vedrørende dette og dersom du har andre spørsmål, tilbakemeldinger og ønsker på webmaster@siga.swiss.

11 Mindreåriges bruk av nettstedet

Nettstedet retter seg mot et voksent publikum. Det er forbudt for mindreårige, spesielt barn under 16 år, å overføre personopplysningene sine til oss eller registrere seg for en tjeneste. Hvis vi oppdager at slike opplysninger har blitt overført til oss, blir disse slettet fra databasen vår. Foreldrene (eller den juridiske representanten) til barnet kan ta kontakt med oss og be om sletting eller avmelding.

12 Personvern

Vi iverksetter tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte personopplysningene dine mot manipulering, tap, ødeleggelse eller uautorisert tilgang, for å verne om rettighetene dine og for å sikre at de gjeldende personvernforskriftene blir overholdt.

Tiltakene som er satt i verk, skal sikre fortroligheten og integriteten til personopplysningene dine samt tilgjengeligheten og belastbarheten til systemene og tjenestene våre ved behandling av personopplysningene dine på lengre sikt. De skal også sikre rask gjenoppretting av tilgjengeligheten til dataene og tilgangen til disse ved et fysisk eller teknisk problem.

Databehandlingen vår og sikkerhetstiltakene våre blir hele tiden forbedret i samsvar med den teknologiske utviklingen.

Også det egne, bedriftsinterne personvernet tar vi på alvor. Medarbeiderne våre og tjenestetilbyderne vi benytter, er underlagt taushetsplikt og er forpliktet til å overholde personvernforskriftene. Ut over dette blir tilgangen til opplysningene dine bare sikret så fremt det er nødvendig.

13  Endringer i personvernerklæringen

Vi forbeholder oss retten til når som helst å endre denne personvernerklæringen i samsvar med de gjeldende personvernforskriftene. Første versjon: 25.05.2018.

Siste versjon oppdatering: 25.07.2019.

Velkommen til SIGA nettsted Norge. for å se innhold for din lokasjon.